Johnny Depp

Johnny Depp
Najpoznatiji je po neobičnim i prije svega ekscentričnim likovima kao što je Sweeney Todd u "Đavoljem brijaču", Jack Sparrow u poznatom serijalu "Pirati s Kariba" te Willy Wonka u filmu "Charlie i tvornica čokolade". Sa svojim bliskim prijateljem Timom Burtonom surađivao je čak nekoliko puta i to na šest filmova: "Edward Škaroruki", "Sanjiva dolina", "Charlie i tvornica čokolade", "Mrtva nevjesta", "Đavolji brijač", "Alisa u zemlji čudesa".
Vjerujemo kako su pred njima još mnoga zajednička ostvarenja, a pored Tima Johnny je surađivao s mnogim drugim redateljima te je tako zaradio brojna priznanja. Filmovi u kojima je nastupio zaradili su preko 2,2 milijarde dolara, a čak je triput bio nominiran za Oscara. Osvojio je i Zlatni globus.

Kao što se može primjetiti ovaj je veliki glumac već duže vremena na vrhu,a to može zahvaliti prije svega svom šarmantnom izgledu te naravno vrhunskim izvedbama, gdje je pokazao kako bez problema može odglumiti sasvim različite uloge. Od onih malo ozbiljnijih do onih praktički čudnih. Jedan je od rijetkih glumaca koji je svoju obitelj udaljio od svjetla Hollywooda. Poznato je da sa ženom i djecom živi u Francuskoj.

Johnny Depp rođen je 9. lipnja 1963. godine u mjestu Owensborou u Kentuckyju u obitelji Betty Sue Palmer koja je radila kao konobarica i oca Johna Christophera Deppa, inženjera. Depp vuče njemačko, Cherokee i irsko podrijetlo, odakle dolazi njegovo prepoznatljivo lice. Imao je teško djetinjstvo budući da su mu se roditelji razveli, a on si je zbog određene nesigurnosti koju je osjećao sam sebi neko vrijeme nanosio ozljede.

Svoju slavnu karijeru započeo je krajem osamdesetih, 1987. godine u seriji21 Jump Street, koja ga je učinila iznimno popularnim, a znamo što je usljedilo kasnije.

Slične biografije