Ivica Kostelić

Ivica Kostelić
Za Ivicu se dugo pričalo da je u sjeni sestre Janice, no to je bilo tako ne zato što je imao manje talenta nego zato što su ga isto kao i Janicu pratile ozljede zbog kojih je morao više vremena provoditi po toplicama na terapijama nego skijati na raznim natjecanjima.
Ivica se rodio 23. studenog 1979. godine u Zagrebu. Svoje početke bilježi još dok je bio dijete na raznim natjecanjima kad je u juniorskoj konkurenciji osvojio brončanu medalju u kombinaciji.

Svoj veliki ulazak na skijanje bilježi 2000. godine kada na noćnom slalomu osvaja 21. mjesto i tako uzima svoje prve bodove u svjetskom kupu. No tek u sezoni 2001./2002 osvaja mali globus za najboljeg slalomaša i tako svakako polako ulazi na velika vrata svjetskog skijanja. Prvu veliku priliku propušta na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu, ali zato nadoknađuje na igrama u Torinu gdje osvaja srebrnu medalju u kombinaciji.

Ivica Kostelić nije samo uspješan sportaš nego i vrhunski zabavljač. Puno nas je imalo priliku čuti njegove nastupe sa gitarom i pjesmom Johnny be good kad je pokazao da se slobodno može baviti i pjevanjem.

Ono što volimo kod Ivice i Janice je njihova jednostavnost s kojom nastupaju pred medijima i u javnosti generalno. Oni su prije svega ono što jesu i ne glume, a to najviše prozlazi iz teških uvjeta u kojima su morali trenirati da bi bili ono što danas jesu.

Danas kad pogledamo Ivica opet kreće sa velikim rezultatima, a to proizlazi najviše iz podrške koju dobiva od svoje obitelji, najviše od sestre Janice koja svojim savjetima pomaže bratu da dođe do velikog kristalnog globusa i na taj način stavi krunu na svoju karijeru što je zapravo jako blizu i sve izglednije da će se ostvariti.

Ivica je dosada uvijek uspješno dozirao privatni i javni život, odnosno nikad nije dozvoljavao da ga nepotrebne stvari stavljaju van svjetskog vrha i njegovih planova pri osvajanju bilo skijaškog kupa ili neku od medalja na svjetskim prvenstvima.

Želimo mu svu sreću da osvoji veliki kristalni globus i da ga se ozljede klone u velikom krugu.