Sarrah Jessica Parker

Sarrah Jessica Parker
Danas je Sarrah najpoznatija kao ikona stila koja jednostavno zna što obući i kako to nositi. Danas je najpoznatija kao čuvena novinarka, lik kojeg je prvo glumila u seriji "Seks i grad", a kasnije u dva filma koja su vezana uz samu seriju. Mogli bi reći nastavak planetarno uspješne serije koje porušila sve granice i okvire te prva na velika vrata progovorila o onome o čemu se dotada šutjelo.
Sarrah Jessica Parker rodila se 25. ožujka 1965. godine u Nelsonvillu, Ohiu kao dijete Stephena Parkera židovskog biznismena i Barbare Parker. Nažalost roditelji su joj se razveli dok je još bila mala, tako je odrasla uz očuha i sedmero braće i sestara. Uskoro nakon što se cijela obitelj preselila u New York počela je trenirati balet te se pridružila Broadwayu. Uskoro nakon toga počela je razvijati karijeru kao dječja glumica tako da je pohađala američku školu baleta, školu kreativnih umjetnosti i profesionalnu dječju školu.

Već 1982. godine bilježi svoju prvu ulogu kada je glumila u humorističnoj seriji "Square Pegs", a samo dvije godine kasnije pojavila se i u filmu "Footlose". Uspon u karijeri doživjela je početkom devedesetih kada je glumila u romantičnoj komediji "Priča iz L.A.", "Medeni mjesec u Vegasu", "Ed Wood" i "Mars napada".

Najveći uspjeh svakako bilježi 1998. godine kada je odabrana za ulogu Carrie Bradshaw u seriji "Seks i grad". Serija je postigla ogroman uspjeh, a ta je uloga postala svakako njezin zaštitni znak. Osvojila je 4 Zlatna globusa i Emmy. Trenutno je u sretnom braku s glumcem Matthewom Broderickom. Osim glume poznata je i po drugim aktivnostima kao što je predstavništvo UNICEF-ove udruge "Performing Arts".