Sean Parker

Sean Parker
Sean Parker rodio se u Virginiji u obitelji brokera. Kada je imao svega sedam godina njegov otac naučio ga je kako raditi na programu Attara. Dakle već od samih početaka svog djetinjstva, Parker je bio usmjeren prema kompjuterima i svemu onome što ta moćna kutija zapravo može napraviti.
Nažalost ta njegova zaluđenost je rezultirala i reakcijama od strane FBI organizacije koja ga je uhitila zbog njegovog hakiranja za što je jednom prilikom Parker izjavio kako se radilo samo o hobiju. Možemo reći kako je imao poprilično opsan hobi da si zapečati sudbinu već u ranijoj fazi svog života. Kako je bio maloljetan uspio je izbjeći zatvor.

Pohađao je Srednju školu Oakton nakon čega je prešao u školu Chantilly. Možemo reći kako je to vrijeme školovanja iskoristio kako bi se što više usavršio u fazi programiranja, tako je veći dio vremena provodio u školskim prostorijama na kompjuteru. U to je vrijeme uspio stvoriti program za CIA-e zbog kojeg je ostvario zaradu preko 80.000 dolara.

Nakon prve ostvarene zarade usmjerio se na fakultet kako bi i službeno dobio potvrdu svog obrazovanja, a nakon toga je krenuo osvajati vrh što se tiče poduzetništva i najsposobnijih menadžera. Naime dok je imao samo 15 godina upoznao je Shaw Faninga i to preko interneta gdje su se njih dvojica uspjela povezati obzirom na zajedničke točke interesa.

Nekoliko godina kasnije Parker i Faning osnovali su zajedno Napster koji je za kratko vrijeme skupio preko nekoliko milijuna korisnika. Naime radilo se o firmi koja se bavila brzim servisom za razmjenu datoteka koje se odnose na glazbu. Napster je svakako nabrže razvio svoj posao te je postao zaslužan za revolucioniziranje glazbene industrije, a ujedno je poslužio kao preteča za iTunes.