Slobodan Milošević

Slobodan Milošević
Slobodan Milošević bio je političar kojeg je znao skoro cijeli svijet, ali iz negativnih razloga zbog čega je na kraju završio pred sudom čiji kraj nažalost nije dočekao.
Slobodan Milošević rodio se 20. kolovoza 1941. godine u Požarevcu gdje je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Svoje prvo zaposlenje ostvario je kao rukovoditelj za informiranje Skupštine grada Beograda, no već krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, počeo se sve više uzdizati kada je imenovan za zamjenika generalnog direktora beograske firme "Tehnogas".

Karijeru političara počeo je graditi tek početkom osamdesetih kada je 1983. godine postao članom Predsjedništva CK Saveza komunista Srbije, kada je obnašao dužnost predsjednika Općinskog komiteta Saveza komunista beogradske općine Stari Grad. U proljeće 1984. godine biva izabran za predsjednika Gradskog komiteta Saveza komunista Beograda.

Nakon što prijetnjama Beograd nije uspio smiriti nemire i nakon što su se Hrvatska i Slovenija odcjepile, Milošević je zjedno s oružanim snagama odlučio ugušiti kako je on nazivao "pobunu" država nekadašnje Jugoslavije i tako je započeo rat. Prvo je krenulo u Sloveniji no kako Milošević tamo nije vidio previše interesa, usmjerio se prema Hrvatskoj, a kasnije i Bosni Hercegovini.

Možemo reći kako je svoj kraj počeo bilježiti nakon što je rat završio kad su ljudi počeli malo bolje gledati i kada su shvatili u kako se teškoj situaciji Srbija nalazi i što je zapravo rat donijeo. Nakon što je uhićen za ratne zločine, Milošević je odveden u Haag gdje je umro od srčanog infarkta 11. ožujka 2006. godine. Nažalost mnogi su bili razočarani ovakim razvojem događaja, jer Milošević nije dočekao da mu se izrekne kazna za sve ono što je učinio.

Slične biografije