Cary Grant

Cary Grant
Glumio je u puno filmova, a poznato je kako se u Hollywood javio početkom tridesetih godina prošlog stoljeća. Od njegovih filmova svakako treba izdvojiti: "Priče iz Philadelphije", "Sjever-sjeverozapad", "Drž te lopova", "Majmunska posla", "Šarada", "Sumnja", "Ozloglašena", "Samo anđeli imaju krila".
Cary Grant rodio se 18. siječnja 1904. godine u Bristolu, Engleskoj kao jedino dijete svojih roditelja.

Cary je imao poprilično nesretno odrastanje, budući da mu je majka bolovala od kliničke depresije zbog smrti djeteta koje se rodilo prije Caryja. Njezin muž ostavio ju je u ludnici kada je Cary imao svega devet godina, govoreći sinu kako je mama otišla jako daleko.

Cary je odrastao vjerujući kako mu je majka umrla sve dok nije napunio trideset godina i saznao kako je još uvijek živa i kako prima zdravstvenu njegu. Što se tiče njegovog školovanja, nije baš bio najuzoritiji učenik. Naime 1918. godine biva izbačen iz srednje škole u Bristolu nakon čega se pridružio poznatoj "Pender Stage" grupi s kojom je otputovao u SAD. Imao je svega 16 godina.

Nakon što je došao u SAD odlučio je ostati i pokušat nastavit gradit karijeru na tom području. U to je vrijeme radio kao vodvilj, akrobat i žongler. Tada je naučio koliko je bitno biti dio nekog tima i osjetiti pravi timski duh. Svoju veliku karijeru u Hollywoodu započeo je predstavama na Broadwayu kada ga je primjetio veliki studio Paramount Pictures pod kojim je započeo snimanje svojih prvih filmova.

Što se tiče njegovog privatnog života, ženio se pet puta. Godine 1934. oženio se s Virginijom Cherrill, a nakon što se razveo od nje uslijedilo je vjenčanje s Barbarom Hutton tada jednom od najbogatijih žena na svijetu. Nakon razvoda ostali su jako dobri prijatelji. Sljedeća žena bila mu je Betsy Drake s kojom je čak glumio u dva filma. To je bio njegov najdulji brak. Usljedilo je još nekoliko veza, a čak su ga neko vrijeme optuživali da je biseksualac.

Umro je 29. studenog 1986. godine.