Sophia Loren

Sophia Loren
Bez obzira koliko godina imate sigurno ste gledali neki od njezinih filmova i pritom uživali, a vjerujemo kako je najveći dio publike ipak uživao u starim i povijesnim filmovima gdje je glumila velike heroine koje su mijenjale sudbinu tadašnjih likova. Sophia je snimila jako puno filmova i danas se smatra jednom od napriznatijih glumica iz Italije, ali i šire koja je stupila pred platno.
Sophia Loren rodila se u Rimu 20. rujna 1934. godine pod imenom Sofia Villani Scicolone u obitelji gdje je otac radio kao inženjer, a majka je bila poznata učiteljica glasovira. Možemo reći kako uvjeti odrastanja za Sophiu nisu bili nimalo idealni, budući da je odrasla u siromaštvu dok je trajao Drugi svjetski rat.

Odrastala je kao što smo rekli u neidealnim uvjetima, naime ona, njezini roditelji, sestra, djed i baka te ujaci i tete, dijelili su mali stan, što je zaista bilo teško za izdržati. No tijekom više intervjua Sophia je izjavila kako su je baš takvi uvjeti učinili jačom, omogućili su joj da očvrsne i laše se izbori za svoja prava.

Nakon teških uvjeta koje je imala dok je odrastala, Sophia se odlučila da će izaći iz svega toga, stoga je kao mlada krenula put Rima kako bi pronašla koju filmsku ulogu, a od plaće kao model pomagala je svojoj obitelji. Dakle njezini počeci vežu se uz njezinu ljepotu koja joj je pomogla da se pojavi u svijetu glamura i pokaže kako je došla nova zvijezda na koju treba računati.

Nakon što je započela kao manekenka pojavila se u nekoliko manjih uloga kao što je poznati film "Quo Vadis", a nakon toga usljedile su uloge u filmovima "Ponos i strast", "Milijunašica". Za film "La Ciociara" osvojila je Oskara čime je postala prva glumica koja ga je dobila izvan engleskog govornog područja.
Glumila je još u filmovima ko što su "El Cid","Atilla", "Jučer, danas i sutra" te mnogi drugi. Treba spomenuti da je njezina pojava bila toliko impozantna da su se čak glumci poput Cary Granta i Pettera Sellersa htjeli odreći svega kako bi završili sa Sophiom Loren.