Michael J. Fox

Michael J. Fox
Iako se na početku svoje karijere pokazao kao odličan glumac za komedije, pokušao se odmaknuti od tog žanra i okušati u drugačijim ulogama kao što je "Bright Lights, Big City". Taj serijal ozbiljnih uloga završio je sagom o ratu u Vijetnamu gdje je glumio zajedno sa Seanom Pennom pod redateljskom palicom poznatog redatelja Briana De Palme. Nakon ovog priznatog filma glumio je i u "Američkom predsjedniku".
Nakon što je saznao kako ima Parkinsonovu bolest Michael je odlučio malo usporiti i posvetiti se tv-projektima kao što je bio slučaj sa poznatom serijom "Spin City" koja je bila nagrađivana više puta. Nažalost kako je bolest sve više napredovala tako je Michaelu bilo sve teže glumiti zbog čega je odlučio otići iz serije i malo više se posvetiti borbi protiv ove bolesti. Naime 2000. godine osnovao je zakladu Michael J. Fox Foundation for Parkinsnon′s Research.

Michael se rodio 9. lipnja 1961. godine u Edmontonu, Kanadi u obitelji gdje mu je majka radila kao glumica te otac koji je bio poznat kao policiski službenik te član kanadskih snaga. Cijela obitelj dosta se često selila da bi se malo dulje zadržali u Britanskoj Kolumbiji nakon što je otac otišao u mirovinu 1971. godine.

Svoje glumačke početke zabilježio je već sa petnaest godina kada se preselio u Los Angeles gdje je odlučio izgraditi svoju karijeru. Danas je u sretnom braku s glumicom Tracy Pollan koja je glumila njegovu djevojku u seriji "Obiteljske veze". Imaju sina i dvije blizanke. Michael se trudi kroz razne zaklade ukazati na ozbiljnost Parkinsonove bolesti i koliko je bitno da se počne malo intenzivnije raditi na njezinom rješavanju.