Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta
Na međunarodnoj razini bio je vodeći Argentinac sa najvećim brojem pogodaka, točnije 56 golova u 78 utakmica reprezentacije. Svoje reprezentativne nastupe bilježi na čak tri Svjetska prvenstva, a vjerujemo kako mu je najveće priznanje što je 2004. godine nominiran na FIFIN-u listu od 125 najvećih živućih nogometaša.
Gabriel Batistuta rođen je 1. veljače 1969. godine u obitelji oca koji je radio u klaonici i majke školske tajnice. Odrasta u blizini grada Reconquista sa tri mlađe sestre. Sa samo 16 godina susreo je Irinu Fernandez svoju buduću suprugu, a 1990. godine vjenčali su se, nakon čega sele u Firenzu zbog Batistutine nogometne karijere gdje se rodio njegov prvi sin Thiago.

Zahvaljujući svojoj odličnoj igri, za vrijeme igranja u talijanskom prvenstvu stekao je poštovanje i naravno slavu. U to je vrijeme snimio nekoliko reklama i sudjelovao u velikom broju TV emisija, no unatoč tome ostao je skroman obiteljski čovjek. Koliko je volio svoju ženu svjedoči i utakmica u Milanu kada je slavio odlučujući gol govorio kako voli svoju ženu. Nakon toga uslijedilo je rođenje drugog sina, a uskoro i trećeg.

Godine 2000. Batistuta se preselio zajedno sa svojom obitelji u Rim gdje je igrao za Romu, gdje je nakon dvije godine posuđen u Inter. Godine 2002., nakon više od deset godina igranja u Italji, cijela obitelj se preselila u Katar gdje je Batistuta prihvatio unosan ugovor igrajući za lokalni tim Al-Arabi.

Batistuta je ujedno i završio svoju karijeru u Al-Arabiju, gdje je 2005. godine nakon niza ozljeda koje je pretrpio, prekinuo svoju dugogodišnju karijeru.

Kao što se može primjetiti, Gabriel Batistuta imao je dugu i bogatu karijeru nakon koje se mogao povući sa ponosom, prije svega jer je svojim navijačima priuštio puno dobrog i zanimljivog nogometa.

Prije svega krasile su ga kvalitete vrhunskog igrača i čovjeka koji je prije svega uvijek bio usmjeren prema svojoj obitelji. Danas uživa u zasluženoj mirovini.