Milivoj Matošec

U vrhuncu svoje stvaralačke faze napisao je velik broj djela od kojih su neka ne samo među najčitanijima nego ujedno i među najcjenjenijima. Tu možeo ubrojiti: "Strah u Ulici lipa", "Slučaj Č", "Tri kapetana traže blago", "Admiralov otok", "Suvišan u svemiru", "Dječak sa Sutle", "Putovima gospodina Foga", "Okuka na zlatnoj rijeci", "Veliki skitač" i mnoga druga djela kojima je dokazao kako se zaista radi o velikom talentu.
Milivoj Matošec rodio se u Zagrebu 1929. godine gdje je završio osnovnu školu, a nakon toga i gimnaziju.

Nakon što je završio osnovnu i srednju školu, upisao je pravni fakultet, Pored toga bavio se novinarstvom, a pored toga bio je suradnik i urednik više časopisa te je radio na televiziji.

Tijekom svog života napisao je brojne priče, romane, radio igre, scenarije za televizijske emisije, serije i crtane filmove. Koliko je bio uspješan u onome što je radio svjedoči i činjenica kako su njegovi romani bili prevedeni na mnoge jezike i to na ruski, mađarski, slovenski i albanski jezik.

Dok se odmarao od pisanja radio je kao urednik listova i časopisa Vjesnik, Kerempuh, Omladinski borac, Horizont i mnogi drugi. Kao što se može vidjeti iz priloženog Milivoj je zaista bio svestrana osoba koja je mogla biti uspješna na više područja u životu. Iako nije više među nama, njegova djela ostaju kao naslijeđe koje nam je svima ostavio da se uvijek možemo prisjetiti kakav je bio čovjek i isto tako pisac, novinar i urednik.

Milivoj Matošec umro je 1982. godine u Zagrebu, možda ipak prerano, ali zato sa velikom ostavštinom koja je tu za sjećanje.