Ivana Trump

Ivana Trump
Ivana se rodila u obitelji Miloša i Marije u Goowaldovu u sadašnjoj Republici Češkoj gdje je njezin otac još u jako ranoj dobi njegovao njezin talent prema skijanju, što je kulminiralo pozivanjem u skijaški tim 1972. godine za Olimpijske igre. Možemo reći kako joj je samo skijanje na neki način bio izlaz iz života tadašnjeg kominističkog bloka iz kojeg je veći dio pokušavao pobjeći. Godinu dana kasnije udala se za austrijskog skijaša Alfreda Winklmayra kako bi zadržala stranu putovnicu u slučaju da je komunistički vođe ne proglase dezerterom.
Ranih 70-ih stekla je magisterij iz tjelesnog odgoja na Sveučilištu u Pragu. Uskoro odlazi u Montreal gdje je neko vrijeme radila kao model za kanadsku firmu čija su specijalnost krzna. Godine 1976. rastala se od Alfreda i preselila u New York kako bi promicala Olimpijske igre u Montrealu. Baš u New Yorku upoznaje Donalda Trumpa sina tadašnjeg uspješnog upravitelja nekretninama Freda Trumpa.

Nakon fatalnog susreta, Ivana i Donald odlučili su se vjenčati 7. travnja 1977. godine nakon čega su Trumpovi postali vodeće figure u tadašnjem visokom društvu ne samo New Yorka nego i šire. Zajedno su se bacilli na velike projekte kao što je bio Grand Hyatt hotel, Trump Taj Mahal Casino Resort u Atlantic City. Zajedno imaju troje djece Ivana, Ivanka Marie i Eric, a danas Ivana ima i tri unuka.

Možemo reći kako je Ivana Trump imala veliku ulogu unutar Trump Organizacije čiji je bila potpredsjednik i to prije svega dizajna interijera za tvrtku. Američko državljanstvo dobiva 1988. godine.

Uskoro nakon razoda koji je uslijedio 1991. godine i to zbog navodne afere Donalda, Ivana je potpisala ugovor sa poznatom William Morris agencijom raznih linija odjeće, modnog nakita i kozmetičkih proizvoda koji su uspješno prodani putem televizije.

Treba spomenuti kako je napisala nekoliko bestselera, uključujući romane kao što su “Najbolje tek dolazi”, “Borba s razvodom i ponovno uživanje u životu”. Isto tako pojavila se u poznatom filmu “Klub prvih supruga”, gdje je morala reći samo jednu rečenicu, ali unatoč tome smatramo kako je baš ta rečenica pokazala njezin stav prema životu. Ivana Trump danas je žena koja svakako uživa u životu i koja ne žali ni za čim.