Meg Withman

Meg Withman
U svoju bogatu karijeru može ubrojiti posao izvršne predsjednice Walt Disney tvrtke, gdje se zapravo nalazila na mjestu potpredsjednika strateškog planiranja. Tijekom 1990-ih radila je kao izvršni predsjednik za DreamWorks, Procter & Gamble te Hasbro.
Također je radila kao predsjednik i glavni izvršni direktor poznate tvrtke eBay u periodu od deset godina, točnije od 1998-2008 kad je postigla nevjerojatan uspjeh, odnosno proširenje firme sa 30 zaposlenih i 4 milijuna dolara godišnjih prihoda na 15.000 zaposlenih i 8 milijardi dolara u godišnjim prihodima.

U veljači 2009. najavila je kandidaturu za guvernera Kalifornije na čiju je kampanju potrošila najviše u američkoj povijesti. Izgubila je do Jerryja Browna u drugom krugu izbora. Možemo slobodno reći kako se radi o četvrtoj najbogatijoj ženi u Kaliforniji čije se bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde dolara.

Meg Whitman rodila se 4. kolovoza 1956. na Long Islandu u obitelji Hendricksa Hallet Whitmana i Margaret Whitman. Pohađala je Srednju školu Cold Spring Harbor gdje je nakon mature odlučila studirati na Sveučilištu Princeton jer je silno htjela biti liječnica. No nakon kratkog izleta u marketinške vode kad je prodavala reklame za magazine, odlučila je posvetiti se proučavanju ekonomije kada je krenula na Poslovnu školu Harvard. U tom se periodu odlučila udati za Griffitha Harsha IV poznatog neurokirurga sa Medicinskog centra Sveučilišta na Stanfordu. U tom se braku rodilo dvoje sinova.

Svoju je karijeru započela 1979. kao brand menadžer u Procter & Gambleu u Cincinnatiju, Ohio, odakle je kasnije prešla na rad kao savjetnik u Bain & Company, ured u San Franciscu. Tada je našla način da se probije kroz redove i dođe do samog vrha, kada se zaposlila kao potpredsjednik strateškog planiranja u Walt Disneyu gdje je ostala do 1981. godine.

Možemo slobodno reći kako se radi o ženi vrhunskih sposobnosti na području ekonomije koja se može mjeriti s najvećim svjetskim stručnjacima.