Milanka Opačić

Milanka Opačić
Njezina odluka da posvoji dijete došla je zapravo onog trenutka nakon što je pročitala intervju s Gordanom Buljan Flander u kojem je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece opisivala američku praksu i zakonodavstvo za zlostavljanu djecu. Možemo slobodno reći kako je Milanka u tom trenutku bila svjesna odluke koju će uskoro donijeti, a koja se prije svega pokazala kao dobrom i hrabrom.
Milanka Opačič rodila se 17. travnja 1968. godine u Zagrebu gdje je završila Fakultet političkih znanosti. Svoju političku karijeru počela je dosta rano, a za vrijeme boravka u saboru obnašala je više funkcija.

Naime bila je potpredsjednica Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo, članica Odbora za obitelj, mladež i sport te predsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske, na čijoj je listi bila izabrana kao zastupnica u Saboru. Poznato je kako se Milanka dosada uvijek borila za bolju ravnopravnost žena, što je pokazivala u više navrata, a da je borba potrebna pokazala je i porazna činjenica o malom broju žena u Saboru.

Osim ravnopravnosti spolova poznato je kako se Milanka cijelo vrijeme doticala i Zakona o umjetnoj oplodnji koji je vjerojatno izazvao najviše bure, a prema njezinim najavama to je još jedna od stvari za koju će se pobrinuti da se izmjeni. Naravno radi se o zakonu za koji su se mnogi pobunili i za koji su smatrali kako nije u redu i kako ograničava mogućnost parova da postanu roditeljima.

Kao što se može primjetiti radi se o jednoj prije svega sposobnoj političarki koja se ne boji reći što misli. Milanka je kao političarka stasala u SDP-u. gdje će vjerujemo i dalje nastaviti razvijati svoje planove i ciljeve.