Tiger Woods

Tiger Woods
Međutim s vremenom se pokazalo kako poput svakog drugog čovjeka i on ima svoje mane protiv kojih se više nije mogao boriti i koje su ga skoro koštale njegove karijere.
Tiger Woods rodio se kao Eldrick Tont Woods 30. prosinca 1975. godine u Cypressu u Kaliforniji u obitelji zanimljivih korijena. Naime otac mu vuče afričko, kinesko i indijansko porijeklo, a majka Kutilda tajlandsko i njemačko porijeklo. Nadimak Tiger dobio je po nadimku očevog prijatelja iz Vijetnama.

Za Tigera se tvrdilo kako se njegov talent mogao primjetiti dok je još bio jako mali. Svi su ga znali kao čudo od djeteta. Golf je počeo trenirati kad je imao samo dvije godine, a s već osam godina bio je ponosni pobjednik svjetskog juniorskog prvenstva. S 18 godina postao je najmlađi u povijesti koji je osvojio amatersko prvenstvo SAD-a.

To je bio samo početak njegovih velikih rezultata kada je postao jednostavno nezaustavljiv. Naime 2005. godine sa svega 29 godina došao je do same prekretnice kada je osvojio deset glavnih naslova profesionalnog golfa. Time je došao na treće mjesto svih vremena iza Jacka Nicklausa i Waltera Hagena.

Poznato je kako je Tiger Woods osvojio najviše PGA turnira od bilo kojeg aktivnog igrača kada je osvojio velik broj različitih golf turnira. Može se reći kako je Tiger puno učinio ne samo za sebe nego i za sve ostale koji su se poželjeli baviti ovim sportom, a došli su iz neke druge sredine. Možemi reći kako je puno učinio za popularizaciju golfa prije svega mladih ljudi.

Nažalost 2008. godina bila je najteža godina za igrača i njegovu obitelj kada je na vidjelo izašla tajna o tome da je svoju ženu prevario nekoliko puta. Zbog teškog sex skandala povukao se do travnja 2010. godine kada je ponovno odlučio zaigrati svoj najomiljeniji sport. Unatoč skandalu i svemu što je došlo nakon toga, Tiger Woods je zasigurno najbogatiji sportaš svijeta sa zaradom preko 100 milijuna dolara.