Željka Antunović

Željka Antunović
Puno ljudi kad čuje za Željku će prvo reći kako se radi o nekadašnjoj desnoj ruci pokojnog premijera Ivice Račana, ili jednostavno o pametnoj osobi koja se ne boji reći što misli.
Željka je bila vijećnica u Skupštini Grada Zagreba, a saborskom je zastupnicom izabrana u četiri saziva i to 1995., 2000., 2003. i 2008. Od 2000. do 2003. nalazila se na mjestu potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i ljudska prava u kojoj je predsjedavala vladinim Povjerenstvima za ljudska prava i ravnopravnost spolova.

Kao političar koji već duže vrijeme djeluje na političkoj sceni, bila je članica Predsjedništva Hrvatske socijaldemokratske stranke, a ujedno je bila i prva predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a. Bitno je spomenuti kako je bila prva i zasada jedina žena na čelu Ministarstva obrane.

Željka Antunović rođena je 1955. godine u Virovitici, a svoju je sposobnost dokazala kada je diplomirala na Fakultetu za vanjsku trgovinu u Zagrebu. U početku svoje karijere radila je kao šefica financijske službe mesne industrije “Sljeme”, a isto je tako radila u časopisu “Računovodstvo i financije”, gdje je radila kao savjetnica i urednica.

Svoju političku karijeru započela je 1996. godine kada je kongresom ujedinjena njezina stranka sa SDP-om, a iste te godine postala je članicom Glavnog odbora. Možemo reći kako je onog trenutka kada je odlučila stupiti na političku scenu, počela svoje uzdizanje dosta brzo i to najviše zahvaljujući svojim sposobnostima koje je više puta pokazala da ima i to na raznim područjima u životu.

Udana je za Zorana Antunovića s kojim ima dvoje djece.