Diane Sawyer

Diane Sawyer
Diane Sawyer rođena je 22. prosinca 1945. godine u Glasgowu u obitelji Jean W. Sawyer koja je radila kao učiteljica u osnovnoj školi te Toma Sawyera koji je radio kao sudac. Ubrzo nakon njezina rođenja cijela obitelj seli u mjesto Louisville, Kentucky, gdje je njezin otac bio aktivan kao republikanski političar i vođa zajednice.
Što se tiče njezinog školovanja, pohađala je Srednju školu Seneca na području Louisvilla gdje osvojila titulu "Junior Miss Amerika", zbog čega je dobila stipendiju kao predstavnik države Kentucky. Dok je bila Miss Amerike, obilazila je zemlju kako bi promicala Coca-Colu na Svjetskom sajmu u New Yorku.

Godine 1967. dobila je mogućnost da studira na čuvenoj Akademiji umjetnosti na poznatom Sveučilištu Wellesley. Bilo je to vrijeme kada se Diane odlučila još više aktivnije uključiti u studentski život. Naime postala je član društva Phi Sigma. Pored tog studija, poznato je kako je uzela jedan semestar na Sveučilištu u Louisvillu, gdje je uzela smjer novinarstvo.

Svoju profesionalnu karijeru započela je unutar Republikanske stranke, a 1970. godine Bijela kuća odlučila ju je angažirati u administraciji američkog predsjednika Richarda Nixona. Bilo je to vrijeme kada se u potpunosti posvetila predsjedničkoj administraciji, kada je pomogla pripremiti Nixona za njegov televizijski intervju s novinarom Davidom Frostom.

Na početku svoje karijere, bila je optužena da je bila uključena u poznatu aferu "Watergate". Međutim to je ubrzo bilo demantirano i Diane se 1978. godine pridružila poznatoj kući CBS kao politički dopisnik. Godine 1989. prešla je u konkurentsku kuću ABC gdje je ubrzo postala zaštitno lice tako što je počela voditi najpoznatiju emisiju.