Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor
Bila je nevjerojatna Kleopatra, a pored dva osvojena Oscara, bila je nominirana za istu nagradu još četiri puta. Glumila je od 1942. godine do 2003. godine. S njom su glumili Mickey Rooney, Roddy McDowall, Paul Newman, Montgomery Clift, Richard Burton i mnogi drugi. Osim na filmu glumila je na televiziji, te se pojavila u mnogim serijama od kojih je bila i "Dadilja". Udavala se osam puta za sedam supruga. Ima četvero djece, dva sina i dvije kćeri.
Elizabeth Taylor rodila se 27. veljače 1932. godine u Heathwoodu u sjeverozapadnom dijelu Londona kao namlađe dijete u obitelji Amerikanaca koji su tada živjeli u Engleskoj. Njezini roditelji bili su poznati trgovci umjetninama, a pored toga bili su u dobrim odnosima s pukovnikom Viktorom Cazaletom koji je imao itekakav utjecaj na obitelj. Bio je bogat te jedan od najbližih prijatelja Winstona Churcilla.

Kad je imala svega tri godine Elizabeth je počela uzimati satove baleta i već je tada bilo očito kako će se jednog dana baviti nekom granom umjetnosti. Nakon što je počeo Drugi svjetski rat, njezini roditelji odlučili su vratiti se u SAD te je tada preko svog oca Elizabeth stupila u kontakt s važnim osobama iz svijeta umjetnosti koji su joj mogli otvoriti vrata prema željenoj glumi.

Svoj prvi pravi ulazak u Hollywood imala je kada je glumila u filmu o tada najpoznatijem psu Lassie iz 1943. godine. Bio je to trenuitak kada je slovila za jednu od najpopularnijih dječjih zvijezda tadašnjeg doba. Nakon toga uslijedili su hitovi s njom kao glavnom glumicom. Njezini kasniji dani života ostali su zapamćeni po nevjerojatnom prijateljstvu s Michaelom Jacksonom kojeg je branila do samog kraja. Oduvijek je bila poznata kao osoba koja zna uživati u životu i ne trudi se to sakriti. Jednostavno je u svoje najbolje vrijeme bila najpoželjnija žena.

Umrla je 23. ožujka 2011. godine u Los Angelesu.