Eva Peron

Eva Peron
Evita Peron bila je poznata aktivistica koja je sudjelovala u sindikatima, čak je osnovala zakladu koja je pomagala siromašnima i koja je izgradila preko tisuću domova i škola diljem Argentine. Poznato je kako je osigurala zdravstvenu zaštitu i za najbjednije slojeve društva, a bila je i veliki borac za prava žena.
Evita je cijelo vrijeme predstavljala nadu i prije svega inspiraciju za ljude diljem svijeta, a da ne pričamo kakov je vođa i uzor bila ljudima u Argentini, gdje su je najviše voljeli među radničkom i siromašnom klasom. Bila je poprilično karizmatična ličnost te jedna od najmoćnijih žena u povijesti.

Evita se rodila 7. svibnja 1919. godine u mjestu Los Toldos kao Eva Maria Duarte. Rodila se u predgrađu Buenos Airesa kao peto dijete u obitelji. Kada je imala svega 15 godina počela je putovati po Buenos Airesu, kada se suočila s velikim problemima zbog nedostatka obrazovanja i veza. Međutim takva situacija nije potrajala dugo i Eva je počela zarađivati tako što je dobivala uloge kao glumica u radio-dramama i sapunicama.

Svog je budućeg supruga upoznala na dobrotvornoj večeri održanoj povodom poginulih u potresu na sjeveru zemlje. Bio je to sudbonosan trenutak, jer su se ubrzo nakon svog prvog susreta i vjenčali, krajem listopada 1945. godine. Ubrzo nakon što se vijest o njihovom vjenčanju proširila, svi njezini filmovi koje je dotada snimila bili su cenzurirani i zabranjeni.

Iako je imala malo teži početak, na kraju se uspjela dokazati kao zaista velika dama i prije svega borac koji se zna izboriti. Nažalost otišla je prerano sa samo 33 godine i to zbog raka. Do danas je ostala zapamćena kao netko tko je zaista učinio nešto za svoj narod.