Gina Rinehart

Gina Rinehart
Raniju fazu djetinjstva provela je s roditeljima u poznatom kao Nunyerry udaljenom 60 km od Wittenooma i to dok je imala svega 4 godine. Uskoro kreće u školu St. Hilda, poznatu Anglikansku školu za djevojke u Pethu, nakon čega se odlučuje na studiranje ekonomije na poznatom Sveučilištu u Sydneyu.
Kao tinejđerica upoznala je Grega Miltona, Engleza dok su oboje još bili u Wittenoomu, a u dobi od 19 godina odlučili su se vjenčati nakon čega je Gina odlučila promijeniti svoje prezime u Hayward.

Uskoro se obitelj proširila na dvoje djece, starijeg John Langleya rođenog 2. siječnja 1976. i Bianca Hope, rođena 1977. godine. Nažalost vrlo skoro nakon rođenja djece uslijedio je razvod 1981. godine. Sa 29 godina udala se za Franka Rineharta koji je umro početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Nakon smrti svog oca u ožujku 1992. godine gđa Rinehart postala je izvršni predsjednik HPPL i HPPL tvrtki. Uskoro nakon toga uslijedila je ključna borba između nje i maćehe, ta duga isrcpljujuća borba na sudu trajala je 14 godina. Godine 1999. njezin prijedlog da se planinski lanac nazove po njezinoj obitelji dovelo je do uspostavljanja i odobravanja rudnika na području Pilbara. Nalazi se na 65 km udaljenosti sjeverno od grada Newmana.

Godine 2010. odvojila se od svog normalnog života i posvetila kampanji Andrewa Forresta i drugih protiv vladinog prijedloga o porezu na rudna bogatstva. Ubrzo nakon toga uzela je udio od 10% u kompaniji Network,a James Packer stekao je 18% udjela u istoj toj tvrtki puno prije. Od tada je također stekao značajan udjel u Fairfax Medijima.

Posljednjih godina bilježi se ubrzani razvoj Hancock imperija, gdje njezina kćer Bianca zauzima položaj člana izvršnog odbora i direktora nekoliko kompanija pod nadzorom Hancock kompanije. Čini se kako je krenula uspješnim poslovnim putem kao i njezina majka.