Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt
Do 2001., postao je najmlađi tenisač ikad koji se našao na broju jedan ATP liste najboljih tenisača i to u dobi od svega 20 godina. U njegovu bogatu karijeru možemo ubrojiti osvajanje US Opena u parovima i US Open i Wimbledon 2002. pojedinačno te uvrštavanje Lleytona na 34. mjesto od 40 najvećih tenisača od 1965. godine.
Umjesto da je slijedio stope svog oca nogometaša, Lleyton se okrenuo svijetu tenisa gdje je bio sve samo ne običan tenisač koji se pojavio u svijetu sporta. Ključan trenutak njegove početničke karijere bila je pobjeda Andrea Aggasija na poznatom turniru Adelaide International. U tom trenutku počinje njegov uspon prema jednom od najboljih.

U 2000., Lleyton je dosegnuo svoj prvi Grand Slam finale na Wimbledonu u kategoriji mješovitih parova u paru sa isto tako poznatom tenisačicom Kim Clijsters. Tada su izgubili, ali uskoro nakon tog meča Hewit osvaja svoj prvi Grand Slam kada je u paru osvojio US Open. Te iste godine postaje prvi tinejđer u povijesti ATP koji se ikada kvalificirao za Tennis Masters Cup.

Nažalost u 2004. postao je prvi čovjek u povijesti koji je izgubio u svakom Grand Slamu od potencijalnog pobjednika. Tako je na Australian Openu bio poražen u četvrtom krugu od Rogera Federera, zatim na French Openu, bio je poražen od Gastona Gaudija, a u Wimbledonu od Federera te isto tako i na US Openu. Na kraju godine pobijedio je Andyja Roddicka, ali opet na Tennis Masters Cupu, na kraju je bio poražen od Federera.

Što se tiče njegovog privatnog života, neko je vrijeme bio u vezi sa Kim Clijsters, ali su ubrzo prekinuli, a danas je u sretnom braku sa poznatom australskom glumicom Bec Cartwright s kojom se oženio u srpnju 2005.

Osim osvojenog Grand Slam naslova, osvojio je 29 turnira, gdje je neko vrijeme bio jednostavno nezaustavljiv, naravno pričamo o vrhuncu njegove karijere dok nisu došli neki malo mlađi. Danas se nalazi na 174. mjestu ATP liste najboljih tenisača na svijetu.