Kylie Minogue

Kylie Minogue
Naravno radi se o megapopularnoj australskoj pop-dance pjevačici i naravno glumici koja je u Ujedinjenom Kraljevstvu sa svojih 29 top 10 singlova najuspješnija pjevačica odmah nakon Madonne, dok je diljem svijeta prodala do sada 40 milijuna singlova i 25 milijuna albuma.
Kylie Minogue rođena je 28. svibnja 1968. godine kao Kylie Ann Minogue kao najastarije dijete u obitelji majke bivše manekenke i oca koji je radio kao računovođa. Već odmalena Kylie je znala kako će njezina budućnost jednog dana biti pozornica i svjetla reflektora. Naime ona i njezina sestra još su kao djeca nastupala u australskim televizijskim serijama, a Kylie je svoju prvu ulogu ostvarila s 11 godina u televizijskoj seriji "The Sullivans".

Svoj put prema svjetskoj karijeri započela je kada je nastupala na dobrotvornoj priredbi u Melbournu gdje je otpjevala hit "Little Eve" nakon čega je potpisala ugovor s Mushroom Records i izdala singl koji je postao najprodavaniji singl desetljeća u Australiji.

Zahvaljujući svom velikom uspjehu u rodnoj Australiji odlazi u Englesku gdje će raditi sa najvećim stručnjacima glazbene industrije. Tada je izašao njezin hit "I Should Be So Lucky", čime je njezin prvi album postao zaista uspješan i zabilježio prodaju u više od sedam milijuna primjeraka.

Međutim izlaskom njezinog trećeg albuma "Rhythm Of Love" 1990. godine značajno mijenja imidž i od simaptične slatke djevojke postaje sofisticirana žena, koja počinje isticati sve više svoju erotsku stranu čime sve više počinje iznenađivati javnost svojim otvorenijim nastupima. To je bio trenutak kada je u svoje ruke u potpunosti preuzela svoju karijeru, a pritom mislimo kako je neke pjesme čak sama počela pisati.

Osim na području glazbe, Kylie je značajno doprinjela borbi protiv raka dojke, kada je velik broj žena nakon njezinog slučaja odlučio otići na mamografiju i provjeriti svoje zdravlje. Možemo slobodno reći kako je postala inspiracija mnogima.