Nadan Vidošević

Nadan Vidošević

Neko se vrijeme nalazio i na mjestu predsjednika nogometnog kluba Hajduk koji se u njegovo vrijeme uspio plasirati u četvrtfinale Lige prvaka. Neko vrijeme nalazi se na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.
Nadan Vidošević rodio se 30. siječnja 1960. godine u Splitu, gdje je išao u osnovnu školu "Zlata Šegvić", a od 5. razreda pohađao je školu "Bratstvo i jedinstvo".

Nakon završene osnovne škole upisao je klasičnu gimnaziju, a poznato je da se u to vrijeme bavio brojnim aktivnostima gdje možemo ubrojiti i plivanje u plivačkom klubu "Mornar" te vaterpolo u klubu "Jadran". Paralelno se bavio veslanjemm košarkom i ronjenjem.

Kao što možemo primjetiti još je u mladosti pokazivao svoju svestranost, a nastavio je upisivanjem na fakultet te diplomiranjem na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Svoju karijeru ubrzo nakon fakulteta započeo je kao referent u tvrtki Dalmacijacement gdje je 1990. godine preuzeo funkciju generalnog direktora i to u trenutku nakon što je bio proglašen stečaj tvrtke.

Godine 1993. bio je imenovan županom Splitsko-dalmatinske županije, a ubrzo i zastupnikom te županije u Županijskom domu Hrvatskog sabora, da bi uskoro postao i najmlađim ministrom.

Nadan Vidošević počeo je dosta rano ostvarivati konkretne rezultate što i ne čudi obzirom da se radi o poprilično sposobnoj osobi koja zna što radi i to svakodnevno prikazuje. Poznato je kako je tijekom svog mandata na čelu HGK radio na proširenju gospodarske suradnje u regiji i otvaranju stranih tržišta za hrvatske gospodarstvenike. Njegovom inicijativom 1997. godine započela je akcija Kupujmo Hrvatsko.

Isto tako je predvodio gospodarsko izaslanstvo koje je zrakoplovom Croatia Airlinesa sletilo u Sarajevo te koje je počelo otvarati tržište na području Bosne i Hercegovine.