Susan Greenfield Adele

Susan Greenfield Adele
Greenfield trenutno radi kao profesor farmakologije na poznatom Sveučilištu Lincoln. U 2006. točnije 1. veljače stavljena je na mjesto kancelara Heriot-Watt Sveučilišta u Edinburghu.
Barunica Greenfield rođena je 1. listopada 1950. u zapadnom Londonu u obitelji Doris i Myer Reginalda Greenfielda, koji je radio kao rukovoditelj stroja, čiji su roditelji bili australsko-ruskog podrijetla.

Greenfield je pohađala privatne škole Godolphin i Latymer, a bila je prvi član obitelji koja je išla na sveučilište u ovom slučaju Sveučilište St. Hilda u Oxfordu.

Greenfield je svoje istraživanje usmjeravala konkretno na mozak čovjeka, na njegovu fiziologiju, kad je proučavajući Parkinsona i Alzheimera napisala nekoliko popularnih knjiga o znanosti mozga i svijesti. Redovito održava javna predavanja te se pojavljuje na radiju i televiziji.

U 2004. pozvana je kao prva žena na Kraljevski Institut na božićno predavanje pod pokroviteljstvom BBC-a. Njezino predavanje zvalo se “Putovanje u središte mozga”. Također je bila imenovana direktorom Kraljevskog Instituta u 1998. U to se vrijeme punom parom posvetila istraživanju tako da je osnovala tri smjera istraživanja i biotehnološke kompanije poznatije kao Synaptica, BrainBoost i Neurodiagnostics. Sve tri firme posvetile su se istraživanju Alzheimerove bolesti.

Greenfield se proglasila zaštitnikom dostojanstva smrti, odnosnog mirnog odlaska, a ujedno je i povjerenik ljubavi za čovječanstvo, znanosti, istraživača i tehnologa koji surađuju cijelo vrijeme na stvaranju praktičnih rješenja za svakodnevne probleme u razvoju zajednice. Osjećala je da je demokratizacija i širenje znanosti kroz razne organizacije način da se izbjegne ružna budućnost.

Barunica Greenfield nalazi se u Velikoj Britaniji u parlamentu u Domu lordova kao promatrač, bez neke političke pripadnosti. Njezina prisutnost u parlamentu govori o neprekidnom postavljanju niza pitanja o brojnim situacijama.