Susan Townsend

Susan Townsend
Naime radi se o trinaestogodišnjem dječaku gdje kroz njegova razmišljanja saznajemo o svim problemima koji ga muče.
Susan Townsend poznata je suvremena engleska spisateljica koja se rodila 2. travnja 1946. godine, a koja je postala najpoznatija po djelu "Tajni dnevnik Adrijana Molea". Iako su njezina djela poznata kao prije svega kombinacija komedije i društva kao takvog, također je napisala i nekoliko dramskih djela.

Townsend se rodila u Leicesteru u Engleskoj gdje je išla u osnovnu školu. Rodila se u velikoj obitelji gdje je bilo njih pet sestara. Svoje je školovanje naglo prekinula kada je imala svega 15 godina i kada se odlučila da će početi raditi. Tada je radila nekoliko poslova što je uglavnom uključivalo poslove u tvrnicama.

Do 22 godine već se udala i uspjela roditi troje djece, a vrlo bzo nakon toga krenula je putem koji će joj obilježiti daljni život. Naime tada se odlučila pridružiti grupi pisaca u čuvenom kazalištu Phoenix. U vrijeme dok je pisala svog prvog Adriana Molea, živjela je na imanju Šafran Lane, a brojne likove koje je stavila u knjigu, bili su temeljeni na pravim likovima učitelja iz škole koji su radili na tom području. Kada je odlučeno da se knjiga ekranizira velik dio toga snimljen je u neposrednoj blizini mjesta gdje je živjela.

Nažalost vrlo brzo se otkrilo kako boluje od dijabetesa zbog čega je oslijepila što je zapravo bila tragedija obzirom na njezin posao, no zahvaljujući svom sinu koji joj je odlučio donirati bubreg, polako je nstavila sa svojim radom, malo teže, ali je uspjela.

Od njezinih djela možemo izdvojiti: "The Growing Pains of Adrian Mole", "The True Confessions of Adrian Albert Mole" i mnoga druga.