Sylvester Stallone

Sylvester Stallone
Naravno radi se o imenima kao što su Rocky, Rambo i mnogi drugi pomoću kojih nam je ostao u sjećanju kao jedan od nagledanijih likova na tv i kino formatu. Pored toga što je poznat kao glumac, svoju popularnost vuče i kao scenarist, producent i redatelj.
Sylvester Stallone rodio se u New Yorku 4. srpnja 1946. godine čija obitelj vuče korijene iz Italije, točnije Sicilije. Rodio se u obitelji gdje je otac radio u frizerskom salonu te majka koja je bila poznata kao astrologinja i prije svega promotorica ženskog hrvanja.

Unatoč tome što u školi nije bio najidealniji učenik, dapače čak je bio isključen iz 14 škola, zbog svojih atletskih sposobnosti uspio je dobiti stipendiju za američki koledž u Švicarskoj, a vrlo rzo nakon toga uspijeva diplomirati na sveučilištu u Miamiju. Kao što možemo vidjeti unatoč problematičnom školovanju u srednjoj školi, uspio je završiti koleđ nakon čega se usmjerio prema glumačkoj karijeri.

Svoje početke na filmu bilježi 1971. godine u filmu "Klute i Bananas", a kako je želio od samog početka dokazati da može više, već na samom početku karijere napisao je scenarij o usponu anonimnog boksača koji je nakon toga dobio Oskara za najbolji film, a bio je čak nominiran u devet kategorija. Ne moramo previše isticati kako je film postao popularan, a Sylvestera lansirao u zvjezdanu orbitu.

Uspješnu karijeru nastavio je graditi tako što je i dalje kombinirao glumu s pisanjem scenarija. Tako se u daljnim projektima javlja kao scenarist, redatelj i glumac gdje se bavio temom o brutalnom čovjeku u akcijskom filmu “Rambo” u kojem glumi vijetnamskog veterana te borca za ideale konzervativne Amerike.

Nakon velikog uspjeha prvog Ramba, Stallone se odlučio na snimanje drugog i trečeg nastavka,a pored toga snimao je i druge filmove kao što su "Cobra", "Over the Top" te "Demolition man" te "Tango i Cash". Nažalost karijera mu je malo stagnirala od kraja devedesetih no početkom novog tisućljeća tako je i njegova karijera počela ponovno rasti i to ponajviše nakon što je snimio šesti nastavak sage o Rockyju Balboi.

Što se tiče njegovog privatnog života, 1974. godine oženio se Sashom Czack s kojom ima dva sina. Od nje se razveo 1985. godine da bi se oženio glumicom Brigite Nielsen s kojom je bio u braku svega dvije godine, a nakon toga 1997. godine oženio se s Jenniefr Flavin s kojom ima troje djece.