David Bowie

David Bowie
Njegova opsesija glazbom traje već pedeset godina, a poznato je kako je oduvijek bio sklon mijenjanju glazbenog stila i imidža, prilikom čega su njegov rad i inovacije koje idu uz to, postale poprilično prepoznatljive. Ranije smo spomenuli kako se pored glazbe bavi i drugim područjima. Naime na filmu se pojavio kao zaista uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.
David Bowie rođen je 8. siječnja 1947. godine u Londonu u obitelji oca Stentona Jonesa i majke Margaret Mary Jones, koja potječe iz irske obitelji. Nakon što je napunio šest godina obitelj seli u Bromley gdje je David pohađao Srednju školu Bromley, a tu se zadržao do svoje osamnaeste godine.

Njegova opsesija glazbom počela je dosta rano i to dok je još imao devet godina, kada je pod utjecajem oca sakupljao LP ploče, kada je počeo slušati Fatsa Dominoa, Chucka Berryja te Little Richarda. Glazbenu karijeru započeo je sa 16 godina kada je osnovao bend koji se zvao "The Konrads", a nakon toga bio je član mnogih bendova. S jednima od njih izdaje svoj prvi singl "Liza Jane".

Dakle svoju veliku karijeru započeo je s bluesom, da bi se kasnije prebacio na britanski pop. Kroz svoju zaista dugogodišnju karijeru mijenjao je puno glazbenih stilova, od psihodeličnog folka i glam rocka do soula i R&B. Prošao je zaista mnogo toga te svaki put bio uspješan i naravno zapažen.

Što se tiče njegovog privatnog života neko je vrijeme bio u braku s Angelom Barnett s kojom se rastao početkom osmadesetih godina u Švicarskoj. S Angelom je dobio sina Zowia. Početkom devedesetih godina ženi se s somalijskim supermodelom Iman Abdulmajid s kojom 2000. godine dobiva kćer Alexandru Zahru Jones. Obitelj povremeno živi na Manhattanu te u Londonu.