Tina Turner

Tina Turner
Svi koji su imali priliku biti na jednom od njezinih koncerata tvrde kako se radilo o zaista posebnom doživljaju gdje ste mogli osjetiti njezinu pozitivnu energiju.
Tina Turner poznata je kao soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica koja je dosada nagrađena s osam Grammyja, a poznati časopis "Rolling Stone" stavio je Tinu na listu Besmrtnika. Također je dobila svoje mjesto u Rock and Hall of Fame u Clevelandu. Smatra se jednom od najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih 200.000.000 albuma kao samostalna izvođačica.

Tina Turner rodila se 26. studenog 1939. godine u Nutbushu, državi Tennessee kao Anna Mae Bullock u obitelji gdje je majka radila u tvornici, a otac je bio baptistički svećenik. Nakon razvoda svojih roditelja, Anna se preselila u St. Louis gdje je pohađala srednju školu Summer. U poznatom klubu Imperial upoznala je R&B glazbenika Ikea Turnera nakon čega je izrazila želju da zapjeva s njim.

Ike je u početku bio dosta skeptičan glede njihove suradnje, ali je s vremenom shvatio kako nema mjesta za brigu i kako se ovdje zaista radi o pravom talentu. Ike i Tina zajedno su snimili velik broj hitova kao što su: "A Fool in love", "It s Gonna Work Out Fine", "Honky Tonk Woman" te "Proud Mary".
Pored toga što su surađivali na poslovnom planu, odlučili su se vjenčati 1962. godine u Meksiku.

Međutim brak je trajao do sredine 70-ih kada se počeo raspadati zbog Ikeovog uživanja droge i lošeg psihičkog stanja. Nakon razvoda 1974. godine Tina izdaje svoj prvi samostalni album nakon čega počinje njena samostalna karijera.

Svoj ponovni povratak na scenu bilježi 1983. godine obradom pjesme "Lets StaY Together" koja je postala hit diljem Europe, a sve ono što je usljedilo nakon toga samo je povijest. Tu treba navesti "Private dancer" te ulogu u filmu "Pobješnjeli Max 2".