Wayne Rooney

Wayne Rooney
Wayne Rooney trenutno igra za Manchester United.
Sa samo deset godina došao je u Everton, a nakon nekoliko sezona igranja za mlađe kategorije dobio je nadimak “čudo od djeteta”. U listopadu 2002. Rooney je zabio pobjednički gol za Everton te tako postao najmlađi strijelac u Premiershipu. U svojoj je prvoj sezoni za Everton odigrao 33 utakmice i postigao nevjerojatnih šest golova.

Međutim kako s vremenom želje rastu tako i želja za napredovanjem, Rooney je ubrzo poželio otići u neki jači klub gdje će se još više moći pokazati igrajući protiv najboljih. U 2004. prelazi u Manchester United kad je imao svega 18 godina. Debitirao je 28. rujna 2004. protiv Fenerbachea kad se predstavio s hat-trickom. Svake sezone je sve više napredovao i polako postajao nezaobilazni igrač Manchesterove prve posade.

Osim Manchestera imao je sjajne utakmice igrajući za reprezentaciju, za koju je debitirao 12. veljače 2003. u utakmici protiv Australije. Debitirao je sa svega 17 godina i time postao najmlađi debitant u povijesti engleske reprezentacije. Rooney je odigrao 64 utakmice i 25 puta se našao na listi strijelaca.

Kad bi pitali nekog od suigrača da opiše Rooneya, vjerojatno bi se svi složili u jednom, a to je da se ne radi o uobičajenom napadaču. Zapravo radi se o igraču kojeg ima svugdje po terenu, koji je više puta pokazao da ostavlja srce na svakoj utakmici. Mnogo je puta pokazao da se zna boriti za svoj klub, a kad bi slučajno izgubio loptu u napadu, sprintao bi u obranu da zaustavi protunapad.

Unatoč tome u počecima njegovog profesionalnog igranja, treneri su imali problema s poprilično jakim karakterom, odnosno temperamentom zbog kojeg je znao zaraditi žuti karton na skoro svakoj utakmici. Shvativši da tako ne može, smirio se i jednostavno sazrio na terenu gdje i dalje ostavlja srce trudeći se zadati što više glavobolje svojim protivnicima.