Zdravko Mamić

Zdravko Mamić
Naime svi znamo da se radi o osobi koja je dosada imala svoje sukobe s navijačima i isto tako novinarima koji su se možda usudili pitati nešto što je Zdravko smatrao zatvorenim poglavljem zaštićenim od javnosti.
Unatoč tome što je najpoznatiji po svojim ekscentričnim ispadima, morate priznati da se radi o osobi koju ili volite, ili mrzite. Zdravko nikako nije običan i dosadan čovjek, dapače radi se o jednoj karizmatičnoj osobi koja u ljudima izaziva poprilično snažne emocije.

Zdravko Mamić je poznati nogometni dužnosnik i izvršni dopredsjednik hrvatskog nogometnog kluba Dinamo. Na poziciju izvršnog dopredsjednika došao je 2003. godine, gdje se zadržao do danas. Mnogi ga vide kao osobu koja na neki način drži konce u Hrvatskom nogometnom savezu.

Zdravko se rodio u mjestu Grude 1959. godine u Bosni i Hercegovini, a svoj put prema jednom od najmoćnijih u svijetu poduzetništva i nogometa krenuo je kao trgovački putnik u srpskoj tvrtki. U početku je živio u Sesvetama, gdje se doselio iz Bjelovara sa svoja dva brata Stojanom Antom i Zoranom.

Sa nogometom se jako brzo počeo susretati, a zanimljivo je kako je i on nekada bio član Bad Blue Boysa zbog čega je silno zavolio nogomet te naravno Dinamo. Isto je tako zanimljivo spomenuti kako su on i Ćiro vrlo rano postali jako dobri prijatelji što je kulminiralo time da mu je Ćiro bio kum na vjenčanju.

Iako ga mnogi ne vole i zamjeraju mu brojne ispade protiv novinara te preranu prodaju najboljih igrača, činjenica ostaje kako je ipak zahvaljujući njemu Dinamo tu gdje je danas, a to je na vrhu domaće ljestvice prve nogometne lige.