David Rockefeller

David Rockefeller
David Rockefeller rođen je 12. lipnja 1915. godine u New Yorku. Njegovo odrastanje od samog je početka bilo obilježeno bogatstvom, a to se najviše moglo vidjeti po tome što je odrastao u velikoj rezidenciji sa devet katova, što je u to vrijeme bila najveća privatna rezidencija u gradu. Kuća je sadržavala brojne dragocjenosti koje je njegov otac sakupio tijekom godina. Na sedmom katu vile nalazila se Galerija suvremene umjetnosti koju je vodila Davidova majka. Danas ovaj čuveni ljetnikovac čini dio kompleksa Muzeja moderne umjetnosti.
David je velik dio svog vremena provodio na ogromnom imanju obitelji Pocantico gdje je često znao suretati slavnog avijatičara Charlesa Lindbergha. Ljetne je odmore provodio na Eyrie, velikom ljetnikovcu u Seal Harbori na jugoistočnoj obali Mount Deserta u Mainu. Dvorac je srušen 1960. godine na inicijativu same obitelji.

Što se tiče njegovog školovanja u početku je pohađao Školu Lincoln koja je zamislio Abraham Flexner po posebnom programu. Vrlo brzo nakon što je završio srednju školu, David se upisao na Sveučilište Harvard, a samo godinu dana nakon toga, upisao se u poznatu školu London School of Economics. Na čuvenoj poslovnoj školi u Londonu upoznao je Johna. F. Kennedyja.

Tijekom svog boravka u Londonu uspio je zaposliti se u tada jednoj od najjačih banaka. Povratkom u SAD uspio je diplomirati na Harvardu, a 1940. godine dobio je doktorat sa Sveučilišta u Chicagu. Nakon završenog studija, postao je tajnikom gradonačelnika New Yorka . Ubrzo se zaposlio kao pomoćnik regionalnog direktora Ureda Sjedinjenih Država za obranu, zdravstvo i socijalnu skrb.

Tijekom Drugog svjetskog rata služio je u Sjevernoj Africi i Francuskoj za vojne obavještajne jedinice te kao pomoćnik vojnog izaslanstva za Ameriku u Parizu.

Nakon što je završio svoj posao za vladu, okrenuo se drugim područjima, pa je tako postao predsjednikom odbora banke, da bi se posvetio podizanju zgrada na području Wall Streeta. Bio je to samo početak njegovog stvaranja brojnih organizacija i zaklada od kojih je svaka imala svoju svrhu i od kojih je svaka svoj dio zadatka odrađivala na najviši mogući način.