Ivica Mudrinić

Ivica Mudrinić
Ivica Mudrinić rođen je 28. listopada 1955. godine u Drnišu, a diplomirao je elektrotehniku i to na Sveučilištu u Torontu. Možemo primjetiti kako je vrlo brzo počeo raditi, pa je tako svoje prvo zaposlenje dobio u Odjelu razvoja i proizvoda Motorola Communicationsa, a 1985. osnovao je vlastitu tvrtku MX Engineering INC.
Nakon velikh uspjeha u inozemstvu odlučuje se vratiti u Hrvatsku gdje isto tako nastavlja s velikim rezultatima i penjanjem na društvenoj ljestvici. Naime vrlo brzo nakon povratka u Hrvatsku postaje savjetnikom predsjednika Republike za komunikacije, a već sljedeće godine biva izabran za pomoćnika ministra za pomorstvo, promet i veze.

Kao što vidimo tada je nastupio period njegove karijere u politici, pa je tako nakon što je bio pomoćnik ministra za pomorstvo, promet i veze, od 1994. godine bio izabran na mjesto predsjednika Vijeća za telekomunikacije, a od 1996. godine našao se na čelu predsjednika Uprave Hrvatske radiotelevizije.

Dakle s politike ponovno na poslovnu scenu gdje je više puta pokazao kako se radi o jednom od pravih menadžera koji znaju svoj posao.

Od njegove profesionalne karijere zasigurno treba izdvojiti činjenicu kako je i uspio registrirati patent u SAD-u te projektna rješenja za satelitsku, kablovsku i interaktivnu televiziju. Pored toga autor je velikog broja stručnih članaka iz područja telekomunikacija.

Kao što smo rekli na samom početku, nakon bogate karijere u inozemstvu vratio se u Hrvatsku i nastavio isto tako visokim tempom, a pored svih tih dostignuća odlučio se isto tako i na posao predavača na Fakultetu političkih znanosti. Pored toga član je Upravnog odbora International Academy of Television Arts and Science u New Yorku.