Janet Holmes

Janet Holmes

brojne su joj pjesme objavljene u raznim književnim časopisima, uključujući American Poetry Review, Beloit Poetry Journal, Boulevard, Carolina Quarterly, Georgia Review, Michigan Quarterly Review, MiPoesias, Nimrod.

Od svih brojnih nagrada, njezina priznanja uključuju stipendiju iz Yaddo i MacDowell kolonije. Svoj doktorat zaslužila je na poznatom Sveučilištu Duke, a danas predaje na Sveučilištu Boise na odsjeku za kreativno pisanje.

Janet Holmes trenutno drži Katedru lingvistike na Sveučilištu Victoria na Novom Zelandu, gdje predaje sociolingvističke tečajeve, specijalizirane za jezik i općenita pitanja. Neko vrijeme bila je direktor projekta koji je stvorio Wellingtonov odjel engleskog govornog područja Novog Zelanda koji je trenutno dostupan na CD-ROM-u. Možemo reći kako je Janet trenutačno zadužena za sva pitanja jezika, a trenutno se nalazi na poziciji glavnog što se tiče projekta koji se odnosi na komunikaciju, strategiju upravljanja, smjernice i vodstvo u širokom rasponu radnih mjesta Novog Zelanda. Izabrana je kao član Kraljevskog društva Novog Zelanda, 1994. godine.

Prije samog primanja u Kraljevsko društvo zajedno s Allanom Bellom i Marijom Boyce, provodila je istraživanje socijalnih dijalekata,a njezine publikacije uključivale su “Uvod u sociolingvistiku”, prvu knjigu o sociolingvistici. Također je uključivala priručnik jezika i ravopravnost spolova. Njezina djela sadrže pohvale, kritike, humor, male razgovore i druge aspekte.

Projektni tim upravo je završio istraživački projekt u kojem su se istraživale kulturne razlike u random komunikacijskom obrascu. Istraživanje je prije svega usmjereno na sličnosti i razlike između Maora i Pakeha, uključujući način na koji ljudi vode svoje sastanke, upravljaju njima.

Knjiga koja opisuje ovo istraživanje bit će objavljena u poznatim novinama Sveučilišta u Oxfordu. Janet Holmes trenutno je angažirana u radu za pilot-projekt u kojem će se pratiti vješti migranti i prelasci na radna mjesta Novog Zelanda, kako bi se utvrdila česta pitanja s kojim se susreću, kao i izazovi s kojim se moraju nositi.