Vanessa Mae

Vanessa Mae
Vanessa Mae rodila se 27. listopada 1978. godine u Singapuru gdje je otac radio kao hotelijer dok je majka Pamela Soei Luang bila poznata kao pijanistica i odvjetnica. Dok je imala samo četiri godine cijela obitelj se preselila u London gdje je počela svirati violončelo dok je imala samo 5 godina.
U dobi od osam godina otišla je u Peking kako bi učila na poznatom konzervatoriju. Isto tako je pohađala poznatu školu u Londonu, a sa samo 11 godina imala je koncertni debi 1988. godine. Vrlo brzo nakon toga upisala se na poznato Sveučilište Royal of Music u Londonu.

Vanessa je ubrzo postala popularna u Velikoj Britaniji gdje je tijekom odrastanja imala redovne nastupe na televiziji, a koji su uglavnom uključivali klasičnu glazbu. Svoj prvi nastup na međunarodnoj sceni zabilježila je na poznatom festivalu u Njemačkoj, Schleswig-Holsteinu. U dobi od samo trinaest godina bila je odabrana za Guinessovu knjigu rekorda za snimanje Beethovena i Čajkovskog.

Na samim počecima svoje karijere kao mlade djevojke počela se odvajati od klasične glazbe i sve više okretati modernoj glazbi. Odnosno mogli su se primjetiti pokušaji da se iskombinira klasična glazba sa modernim ritmom. U skladu s tim 1997. pojavila se na albumu Janet Jackson gdje je odsvirala solo dionicu za violinu.

Svi oni koji su je imali priliku čuti uživo znaju da se radi o zaista vrhunskom izvođaču koji zna kako iskombinirati različite galzbene pravce koji nemaju ništa zajedničko, a koji pritom zvuče savršeno.

Jednostavno se radi o pravom talentu koji je na vrijeme otkriven i koji je to znao cijeniti kako treba, a to je da mi svi ostali možemo uživati u posebnoj vrsti glazbe. Vjerujemo kako će nas još dugo uveseljavati svojom jedinstvenom glazbenom ponudom.