Janet Jackson

Janet Jackson
Prema uglednom časopisu Forbes uvrštena je na popis najbogatijih žena u svijetu zabave. Kao najmlađe dijete obitelji Jackson svoju je karijeru započela pojavljivanjem s ostatkom obitelji na televiziji u brojnim serijama tijekom ranih sedamdesetih i osamdesetih godina.
Nakon što je potpisala ugovor za snimanje s A&M, postala je pop ikona i to nakon što je objavila svoj treći studijski album. Njezina suradnja s poznatim producentima Jimmyjem Jamom i Terry Lewisom, rezultirala je popularnim zvukom bogatom raznim stilovima glazbe kao što je bio rytham and blues, funk, disco i rap. Zbog hrabrosti da započne s nečim novim dobila je mnoga priznanja od glazbene struke.

Janet Jackson rođena je 16. svibnja 1966. godine u mjestu Gary kao najmlađe od desetoro djece. Jacksons su tada bili niža srednja klasa i pobožni sljedbenici Jehovinih Svjedoka. Iako je odmalena bila odgajana u tom smjeru, Janet je vrlo brzo odustala od te vjere i počela prakticirati sasvim drugačiji tip vjerovanja. Dok je još bila dijete njezina starija braća nastupala su u noćnim klubovima.

Godine 1969. poznata grupa potpisala je za Motown, a do kraja godine snimili su prvi od četiri uzastopna singla koji su završili na broju jedan. Iako se rodila u obitelji glazbenika Janet nije odmah htjela biti velika pjevačica. Dapače svoju ljubav vidjela je u konjima kada je odlučila da će biti džokej. Međutim kako su imali poprilično autoritativnog oca, Janet nije imala previše izbora nego se uključiti u svijet glazbe.

Od njezinih albuma možemo izdvojiti: "Janet Jackson", "Dream Street", "Control", "Janet Jackson′s Rythm Nation 1814", "The Velvet Rope" i mnogi drugi.