Jennifer Lopez

Jennifer Lopez
Kad pričamo o njezinoj karijeri treba izdvojiti kako je glumila u 30 filmova od kojih svakako treba izdvojiti "Ćeliju", "Vjenčanje iz vedra neba", "Dogodilo se na Manhattnu", "Jeste li za ples", "Za sve je kriva svekrva" te mnoge druge. Također treba spomenuti kako je osvojila ALMA nagrade za najbolju glumicu u filmovima: "Selena", "Daleko od očiju" te "Anđeoske oči".
Od albuma svakako treba spomenuti “On the 6”, njezin debitanski album, zatim "J. Lo", "J to tha L-O", "The Remixes" i mnoge druge. "On the 6" bio je njezin prvi album kojim se na pravi način najavila kao nova osoba na glazbenoj sceni na koju itekako treba računati. Tog je trena pokazala da zasigurno ima više talenata te da može biti uspješna na više polja u životu.

Jennifer Lynn Lopez rođena je 24. srpnja 1969. godine u Bronxu, New Yorku u obitelji Portorikanaca. Njezina majka radila je kao teta u vrtići, a tata kao informatičar. Školovala se u katoličkim školama, a nakon toga završila je na ženskom fakultetu u Bronxu. Već je kao mala znala da će jednog dana biti poznata umjetnica, tako čim je bila dovoljno stara, odlučila je sama financirati tečajeve plesa i pjevanja.

Godine 1987. imala je malu ulogu u filmu "My Little Girl", a nakon nekoliko mjeseci provedenih po raznim audicijama, uspjela je dobiti nekoliko uloga u rap videospotovima, čak je neko vrijeme plesala kao pozadinska plesačica tijekom nastupa New Kids On The Block. Prvi veći posao kao glumica imala je u TV seriji "South Central" koja se emitirala na Foxu.

Nakon nekoliko godina dokazivanja napokon se uspjela probiti i doći na mjesto koje zaslužuje. U zadnje vrijeme najviše je pozornosti privlačila svojim brojnim ljubavnim vezama, od kojih je zasigurno veza s Benom Affleckom najviše punila žute stranice.