John Travolta

John Travolta
Međutim prije samog Briljantena trebalo je dokazati se svijetu filma. Poznato je kako se proslavio ulogom nadobudnog tinejdžera Vinnie Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine.
Pravu slavu stekao je tek u filmu "Groznica subotnje večeri", gdje je zbog glave uloge zaradio nominaciju za Oscara. Nakon te uloge pojavljivao se u mnogim TV serijama te manjim TV ekranizacijama sve do velikog hita koji je snimio 1989. godine s Kirstie Alley, "Gle tko to govori". Godine 1994. zaradio je nominaciju za Oscara u filmu "Pakleni šund".

John Travolta rođen je 18. veljače 1954. godine kao najmlađi od šestero djece. Odrastao je u mjestu Englewood, New Yersey, u obitelji gdje se otac Salvatore Travolta bavio poluprofesionalnim američkim nogometom, a pred toga je radio kao prodavač guma. Njegova majka bila je pjevačica i glumica.

Već je kao mali naginjao umjetničkom dijelu svijeta kada je u školi zaopčeo s raznim aktivnostima koje su se nadovezivale na umjetnost, a pritom mislimo na sudjelovanje u brojnim predstavama. Nakon srednje škole Travolta se preselio preko rijeke Hudson u New York kako bi krenuo u potragu za snovima. Možemo reći kako je New York bio početak njegove velike karijere.

Travolta je u sretnom braku s Kelly Preston s kojom je imao troje djece. Naime najstariji sin Jett, tragično je preminuo 2009. godine, ali ubrzo nakon toga Kelly je ostala trudna. 23. studenog 2010. godine rodio im se dječak Benjamin, a pored njega imaju i kći Ellu, koja se rodila 2000. godine.