Krunoslav Kićo Slabinac

Krunoslav Kićo Slabinac
Mislimo kako ga ljudi vole ne samo zbog njegovih pjesama, nego i načina na koji ih izvodi.
Kićo se rodio 28.ožujka 1944. godine u Osijeku. Svoje početke prema probijanju na glazbenu scenu temelji i na ponekim glumačkim pokušajima, no glazba je bila i još je uvijek njegovo njegovo najveće zadovoljstvo koje ga je oduvijek ispunjavalo.

Zanimljivo ali njegovi glazbeni počeci ne vežu se uz narodnu glazbu, konkretno tamburice nego ne biste vjerovali, Kićo je u glazbene vode ušao izvodeći rock pjesme poznatih pjevača.
Počeo je sa rock sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže vrijeme zadržao u bendu Dinamite s kojim nije samo izvodio rock, ali možemo reći da se njihova glazba temeljila uglavnom na jednom žanru. Nakon njegove odluke da se posveti solo karijeri u Dinamite ga zamjenjuje Dado Topić.

Kao što vidite Kićo nije odmah započeo sa narodnom glazbom po kojoj ga većina slušatelja i zna, pamti, barem ona mlađa generacija. Ovako saznajemo kako je Kićo zasigurno pokazao talent za više stvari, odnosno više glazbenih smjerova.

Kad je krenuo u solo vode pokušao je svoju karijeru graditi dalje sa zabavnom glazbom izvodeći pjesme Elvisa Presleya i Toma Jonesa kad je i pobjedio na par natjecanja, nakon čega počinje pjevati pjesme koje su i danas rado slušane kao što su “Zbog jedne divne crne žene”, “Plavuša”, “Pokloni mi jedan dan” itd. Postaje jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije i tako napokon ostvaruje svoj san.

No, kako je imao želje i ambicije da napreduje i izvan granica ovih prostora, pokušao je probiti se na Američko tržište kao što je to probao i Ivo Robić inače legenda naše glazbe. U Americi boravi neko vrijeme nakon čega se vraća u svoju domovinu i tada zapravo kreće sa narodnom glazbom i tamburicama kao glavnim glazbenim instrumentom u svojim pjesmama.
Kao što smo mogli vidjeti Kićo je i u ovom glazbenom žanru ostvario veliki uspjeh, odnosno publika ga je prihvatila i tako je nastavio novim smjerom ujedno izvodeći i zabavnu glazbu gdje je i dalje osnivao razne nagrade.

Kroz svoju karijeru surađivao je s velikim imenima kao što su Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić i mnogi drugi.

Pored glazbene karijere okušao se i politici te tako pokazao da se može istovremeno posvetiti na više toga, a podjednako biti uspješan u svemu što radi. Ako ste razmišljali o tome da bi ga mogli ponovno malo poslušati imamo dobru vijest, naime za vas koji niste znali, već neko vrijeme u prodaji postoji kompilacija pod nazivom “Zlatna kolekcija” na kojoj se nalaze njegovi najveći hitovi.