Michael Schumacher

Michael Schumacher
Michael Schumacher, njemački je vozač Formule 1 iz Kerpena u Porajnju čiji je mlađi brat također bio vozač Formule 1.
Schumacher se smatra najuspješnijim vozačem Formule svih vremena. Bio je sedmerostruki prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrka te vlasnik nekoliko rekorda u svijetu Formule 1. Dva puta bio je Njemački sportaš godine, a prvi je i zasada jedini Nijemac koji je to uspio ostvariti u utrkama Formule 1, što je na neki način populariziralo Formulu 1 u Njemačkoj, budući da je najbolji vozač dolazio iz njihove zemlje.

Nakon dva naslova prvaka osvojenih u Benettonu u periodu između 1994. i 1995., prelazi u Ferrari, momčad koja nije osvojila naslov prvaka još od davne 1979. s Jodyjem Scheckterom, međutim sve se promijenilo dolaskom Schumachera. Od 2000. pa sve do kraja 2004. nitko mu nije bio ravan kada je osvojio 5 naslova u nizu i kada je srušio gotovo sve bitne statističke rekorde.

Svoju posljednju sezonu za Ferrari odvozio je za nevjerojatnih 46 milijuna dolara.

Poznato je kako je svoj prvi nastup u Formuli 1 odvozio 1991. na VN Belgije s ekipom Jordan-Ford zamijenivši Bertranda Gachota koji je zapeo u britanskom zatvoru nakon tučnjave s policajcem.

Budući da je još uvijek bio pod ugovorom Mercedesa potpisao je novi ugovor s Eddijem Jordanom, a njegov menadžer Willi Weber pomogao je Michaelu tako što je izjavio da jako dobro poznaje belgijsku stazu.

Već je kao mali, zapravo sa 4 godine vozio svoje prve karting utrke s bolidom kojeg je složio njegov otac. Radi se o malim dječjim kolicima malo ojačanim i prilagođenim za utrku u koja je bio ugrađen motor od mopeda.

Već sa šest godina osvojio je prvi naslov u lokalnom prvenstvu malih kartinga te je već tada pokazao da se radi o velikom talnetu koji će svojim vožnjama zadiviti sve prave poznavaoce utrka diljem svijeta. Dakle kao što se može primjetiti već je kao mali bio izniman u onom što je volio i polako nastavio u tom smjeru.