Robert De Niro

Robert De Niro
Robert De Niro smatra se jednim od najvećih glumaca najpoznatiji po dugoj suradnji koju je ostvario s redateljem Martinom Scorseseom i Brianom de Palmom i po nezaboravnim ulogama kao što su: Kum II, Taksist, Razjareni bik, Dobri momci i Casino. Naravno da postoji još velik broj filmova gdje je de Niro glumio koji su isto tako bili jedni od najgledanijih filmova u svoje vrijeme.
Robert De Niro rodio se 17. kolovoza 1943. godine u New Yorku u obitelji slikara i kipara Roberta De Nira starijeg i Virginije De Niro, slikarice. Dakle u umjetničkoj obitelji gdje je otac vukao talijanske i irske korijene, a majka francuske, nizozemske i njemačke korijene. Kao mali pohađao je školu Little Red School nakon čega ga je majka upisala u srednju glazbenu i umjetničku školu. Pohađao je konzervatorij Stella Adler, a sa samo 16 godina nastupio je u produkciji Čehovljeva Medvjeda.

Svoju filmsku karijeru započeo je već početkom šezdesetih godina u filmu Briana De Palme; "The Wedding Party". U francuskome filmu "Tri sobe na Manhattanu" nastupio je kao statist, a svoj službeni filmski debi ostvario je u De Palminu filmu “Pozdravi”. Poznato je kako se De Niro pripremao 100 % za svaku svoju ulogu, što znači ako je uloga zahtijevala da se zdeblja on je to i uradio, a ako je trebalo steći još neke vještine u životu, ni to mu nije bilo teško.

Zanimljivo je doživjeti uvjerljivu ulogu De Nira u jednoj komediji i posve različitom filmu kao što je Kum II. Možemo zaključiti kako može odglumiti apsolutno sve. Budući da mu cijela obitelj ima veze s umjetnošću, mislimo da nije bilo baš previše šanse da Robert završi na nekom drugom području osim filma.