Wendi Deng Murdoch

Wendi Deng Murdoch
Uskoro nakon toga diplomirala na Školi za menadžment na Sveučilištu Yale, gdje trenutno radi kao savjetnik. Svoje prvo radno iskustvo stekla je radeći na Fox televiziji. Nakon Foxa ponudila se da stažira na poznatoj Star televiziji u Hong Kongu koja je dio News Corporationa, velike komapnije pod vlasništvom Ruperta Murdocha. Wendi je srela Ruperta u Hong Kongu 1997. kad je imala svega 29 godina, a Murdoch je tada imao 66 godina.
Deng se rodila u Jinanu, Shandongu, a odrasla u Xuzhou. Rodila se u obitelji četvero djece kao treće dijete u obitelji oca inženjera. Dok je pohađala srednju školu razvila je snažan interes za igranje odbojke. Dok je imala 16 godina, upisala se na poznati koledž Guangzhou.

Godine 1987 Deng je susrela američkog biznismena i njegovu ženu, koji su se privremeno odselili u Kinu kako bi pomogli u izgradnji tvornice. Tada je Deng zatražila instrukcije iz engleskog što joj je Joyce i pružila, tako je 1988. napustila studij medicine i otišla studirati u Sjedinjene Države s tim da su joj poznati biznismeni bili pokrovitelji kako bi dobila studentsku vizu. Uspješno je diplomirala i dobila diplomu na priznatom Sveučilištu Yale.

Nakon ulaska u Ameriku neko je vrijeme živjela s američkom obitelji Cherry koja joj je pomogla da izađe iz Kine, međutim tada je gđa Cherry posumnjala da je njezin suprug imao aferu s Deng, te zatražila da napusti kuću. Uskoro je to napravio i gospodin Cherry s kojim se Deng vjenčala, a čiji je brak trajao 2 godine. Međutim kad je suprug saznao za njezinu afreu s Davidom Wolfom, tražio je rastavu, a Deng je osigurala zelenu kartu.

Danas je u braku s najmoćnijim čovjekom na svijetu, a pored toga obnaša nekoliko odgovornih funkcija njegove kompanije, što je i dokazala da može budući da je svoje školovanje završila na jednom od najcjenjenijih fakulteta u Americi.