Biografije slavnih

 • Gianluigi Buffon

  Gianluigi Buffon

  Još jedna od velikih talijanskih zvijezda, ili bolje rečeno stručnjaka koji su najbolji u onome što znaju raditi, a u ovom je slučaju to nogomet. Italija je poznata po svojoj jakoj talijanskoj ligi koja svake godine lansira po nekoliko zvijezda koje se potom dokazuju ne samo u svojoj zemlji, nego i šire u svijetu.

 • Gina Rinehart

  Gina Rinehart

  Gina Rinehart poznata nasljednica firme Hancock i kći rudarskog magnata Lang Hancocka, rodila se 9. veljače 1954. godine u St. John Perthu u zapadnom dijelu Australije. Radi se o osobi koja je u 2011. proglašena najbogatijom osobom u Australiji.

 • Goran Ivanišević

  Goran Ivanišević

  Goran Ivanišević rodio se u Splitu 13. rujna 1971. godine. Svi se još uvijek sjećamo onih dramatičnih trenutaka iz Wimbeldona kad je vjerojatno cijela nacija taj famozni ponedeljak sjedila, skakala, vrištala i živjela za Goranovu pobjedu koju je napokon uspio izvoljevati.

 • Goran Višnjić

  Goran Višnjić

  Pored Rade Šerbedžije za kojem možemo sigurno reći kako je stekao određeni ugled ne samo u Hrvatskoj nego i šire, skoro njegovim stopama krenuo je Goran Višnjić koji je zasigurno porušio sve rekorde, što se tiče popularnosti u svojoj vlastitoj zemlji i to u samim počecima svoje karijere, kad ste ga imali priliku vidjeti čak i na kazališnim daskama.

 • Gregor Mendel

  Gregor Mendel

  Gregor (Johann) Mendel, austrijski svećenik i znanstvenik rođen je 20.07.1822. godine u Haizendorfu, tadašnjoj Austro-Ugarskoj. Već u ranijoj dobi isticao se kao vrlo inteligentan mladić te su mu iz tog razloga svećenici pomogli kako bi se dalje školovao i bavio se znanošću.

 • Grigor Vitez

  Grigor Vitez

  Grigor Vitez zasigurno ulazi u kategoriju naših najvećih književnika koji je svojim bogatim stvaralačkim životom ostavio u naslijeđe svima nama djela, koja će uvijek biti dio dragocjene kniževne zbirke.

 • Gustave Flaubert

  Gustave Flaubert

  Gustave Flaubert čuveni je francuski prozaist te jedan od najvećih svjetskih romanopisaca koji je svoju najveću popularnost te prepoznatljivost stekao zahvaljujući djelima, koja će uvijek živjeti kao dio književne povijesti.