Biografije slavnih

 • Ferdinand von Zeppelin

  Ferdinand von Zeppelin

  Svi smo čuli, odnosno svi znamo za lebdeće balone, prijevozna sredstva koji su nekad predstavljali pravu evoluciju u području avijacije i poprilično ugodnih načina putovanja. Danas ako malo bacite pogled prema nebu, možete primjetiti reklame koje vuče jedan veliki balon smiješnog izgleda, balon koji je nekada predstavljao udoban način vožnje, a da se nije radilo o avionu.

 • Fidel Castro

  Fidel Castro

  Neki će reći jedan od velikih vođa, koji se usudio suprostaviti Americi i njezinoj politici, a neki će reći da se radi o diktatoru koji nikako da siđe s vlasti i pusti svoj narod da diše. Recimo da su mišljenja poprilično različita, ali znamo da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

 • Fjodor Mihajlovič Dostojevski

  Fjodor Mihajlovič Dostojevski

  Fjodor Mihajlovič Dostojevski bio je čuveni ruski književnik ukrajinskog porijekla, romanopisac, novelist i publicist koji se smatra jednim od najznačajnijih književnika u povijesti. Radi se zaista o velikom književniku kod kojeg je većina romana bila smještena u tmurno ozračje velegradskog podzemlja, sa središtem oko uzbudljivih događaja naslijeđenih iz trivijalnih romana i crnih kronika.

 • Francis Collins

  Francis Collins

  Francis Collins poznati je liječnik, genetičar i ravnatelj Nacionalnog ljudskog genoma Research Institute, gdje je sam Collins već neko vrijeme u poziciji osobe koa nadgleda petnaest godina projekta čiji je cilj prije svega mapiranje i redoslijed svih ljudskih DNA. Mnogi smatraju ovaj znanstveni pothvat najvažnijim pothvatom našeg vremena, koji se trenutno provodi i koji je ispod budžeta.

 • Frank Sinatra

  Frank Sinatra

  Frank Sinatra zasigurno je jedna od najpopularnijih ličnosti dvadesetog stoljeća koja je među legende ušla ponajviše zahvaljujući svom prepoznatljivom šarmu i nevjerojatnom talentu koji je posjedovao. Bio je poznat kao američki pjevač i glumac koji je čak osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Odavde do vječnosti".

 • Franz Kafka

  Franz Kafka

  Kad bi krenuli pričati o osobama koje nikako nisu ulazile u društvo prosječnih ljudi, tada bi to zasigurno bio Franz Kafka, posebni pisac osebujnog načina pisanja koji nas još uvijek pozitivno šokira svojim napisanim djelima.

 • Franz Liszt

  Franz Liszt

  Franz Liszt bio je poznati mađarski skladatelj koji je ostao poznat kao jedan od najkontroverznijih umjetnika što je ih je povijest glazbe poznavala. Poznato je kako je proživio buran i dug stvaralački vijek, zboge čega je dogurao do samog vrha krune najistaknutijih majstora glazbene romantike.