Biografije slavnih

 • Dražen Budiša

  Dražen Budiša

  Dražen Budiša poznati je hrvatski političar koji je svoju aktivnost počeo još pokazivati tijekom Hrvatskog proljeća, kada je bio jedan od studenata, odnosno studentski vođa koji je tada imao svega 23 godine i koji je studirao filozofiju i sociologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

 • Dražen Petrović

  Dražen Petrović

  Što reći osim legenda hrvatskog sporta, košarke koja je nekoć živjela među nama i pružala nam pozitivnu energiju svojom prekrasnom igrom. Dražena Petrovića možemo slobodno nazvati virtuozom hrvatske košarke, čiji su talent prepoznali stručnjaci diljem svijeta, ali isto tako i obožavatelji ove veličanstvene igre.

 • Edgar Allan Poe

  Edgar Allan Poe

  Kad bi krenuli pričati o najkarizmatičnijim osobama koje su svojim djelovanjem obilježili stoljeće u kojem su djelovali, tada bi to zasigurno bio i čuveni Edgar Allan Poe, poznati američki književnik koji je svoju popularnost, a i veliki ugled stekao pišući kriminalističke romane.

 • Edith Piaf

  Edith Piaf

  Edith Piaf velika je francuska pjevačica koja se svojim nevjerojatnim izvedbama uvrstila u klub onih koji su već ušli u povijest i koji će se uvijek pamtiti. Naime radi se o pjevačici koja je već s 15 godina počela nastupati kao ulična pjevačica. Gostovala je po Europi, Sjedinjenim Američkim Državama te drugdje.

 • Edo Murtić

  Edo Murtić

  Edu Murtića svi znamo kao hrvatskog slikara, grafičkog dizajnera, kazališnog scenografa i akademika, ali prije svega osobu koja je svojim radovima obogatila umjetnost ne samo naših krajeva nego i šire. Edo Murtić rodio se u Velikoj Pisanici 1921, godine. Svoje školovanje nastavlja u Zagrebu u Obrtničkoj školi nakon koje se upisuje na Akademiju.

 • Edward Norton

  Edward Norton

  Edward Norton zasigurno ulazi u onu kategoriju glumaca koji znaju glumiti i često nam prirediti poprilično uvjerljive nastupe pred malim i velikim ekranima. Naime radi se o poznatom američkom glumcu i redatelju te dobitniku Zlatnog globusa.

 • Edwin Hubble

  Edwin Hubble

  Kad pričamo o poznatim astronomima i naravno astronautima koji su svojim radom doprinjeli boljem razumijevanju svemira, tada zasigurno možemo spomenuti i Edwina Hubblea poznatog američkog astronoma, najpoznatijeg zbog svog otkrića o širenju svemira.