Biografije slavnih

 • Elena Dementieva

  Elena Dementieva

  Još jedna od tenisačica koju možemo staviti na listu najboljih koji su svojom igrom pokazivali odličan i zanimljiv tenis, bilo zbog pametnog načina igre, ili zbog izgleda što je vjerujemo najviše fasciniralo muški dio publike.

 • Elizabeth Blackburn

  Elizabeth Blackburn

  Dr. Elizabeth Blackburn, prva je žena iz Australije koja je dobila Nobelovu Nagradu, kada je Karolinski institut u Švedskoj objavio da nagrada za medicinu pripada trima američkim znanstvenicima koji su pokazali kako telomeri i enzim telomerase štite kromosome. Među njima našla se i poznata znanstvenica Elizabeth Blackburn.

 • Elizabeth Taylor

  Elizabeth Taylor

  Kad bi krenuli prilati o legendama svjetskog glumišta tada bi u tu kategoriju zasigurno ušla i čuvena Elizabeth koja je osvajala publiku diljem svijeta, bilo zbog svojih zamamnih očiju ili nevjerojatnog talenta koji je posjedovala. Bila je zaista jedinstvena i svi su njezini filmovi na neki način imali ono nešto posebno zbog čega je velik broj ljudi hrlio u kina.

 • Elvis Presley

  Elvis Presley

  Elvis je bio i ostat će jedna od največih osoba koja je postojala i koja će i dalje nastavit postojat kroz svoje pjesme.

 • Emil Tedeschi

  Emil Tedeschi

  Emil Tedeschi jedan je od naših najpoznatijih poduzetnika koji je svojom sposobnošču uspio razviti kompaniju koju je preuzeo i napraviti od nje ozbiljnog konkurenta. Emil je poznat kao osnivač i većinski vlasnik Atlantic Grupe.

 • Emile Zola

  Emile Zola

  Emile Zola francuski je romanopisac te osnivač i predstavnik naturalističkog pravca. Poznat je kao teoretičar koji je teoriju naturalizma prvi oblikovao u raspravama "Romanopisci naturalisti" i "Eksperimentalni roman" te u predgovoru romana "Therese Requin". Tada se Zola povodio za trima nadahnućima s područja znanosti koja će sačiniti podlogu naturalizma.

 • Emily Dickinson

  Emily Dickinson

  Emily Dickinson poznata je američka pjesnikinja koja je svojim djelima zasigurna ušla u krug onih koji su svojim djelima ostavili traga ne samo u današnjem svijetu, nego i dalje. Emily se smatra jednom od najvećih pjesnikinja koja je za vrijeme svog života objavila svega sedam pjesama, ali je zato nakon njezine smrti pronađeno preko 1.000 pjesama od kojih mnoge nisu bile završene.