Biografije slavnih

 • Eric Clapton

  Eric Clapton

  Eric svakako ulazi u kategoriju najvećih glazbenika novijeg doba, koji je svojim nevjerojatnim izvedbama na gitari zasigurno ušao već sada u legendu. Svi znamo da se radi o engleskom blues rock gitaristu i kantautoru koji je jedini glazbenik da je tri puta bio uveden u Kuću Slavnih: kao solo izvođač te kao čan rock grupe Yardbirds i Cream.

 • Ernest Hemingway

  Ernest Hemingway

  Ernest Hemingway poznati je američki romanopisac koji je svojim djelima uveseljavao brojne generacije, a to još čini i danas. Bitno je spomenuti kako su njegova djela imala značajan utjecaj na američke pisce iz njegovog vremena.

 • Eugen Kumičić

  Eugen Kumičić

  Pričamo o predvodniku naturalizma u hrvatskoj književnosti kojeg je sam Matoš nazvao prvim naturalistom i socijalnim pripovjedačem. Možemo reći kako se radi o književniku koji je našao svoje mjesto na listi najvećih o kojima ćemo pričati još dugo vremena.

 • Eugene Delacroix

  Eugene Delacroix

  Eugene Delacroix bio je poznati francuski slikar koji se smatra glavnim predstavnikom romantizma i nastavljačem tradicije Rubensa i venecijanskih slikara. Svoje početke u slikarstvu zabilježio je u pariškom salonu 1822. godine kada se najavio s djelom "Dante i Vergilije u paklu" kojim je obilježen prijelom između akademskog klasicizma i novog naziranja.

 • Eva Braun

  Eva Braun

  Kad bi krenuli pričati o najpoznatijim parovima i njihovim boljim polovicama, tada bi to zasigurno bili Hitler i Eva Braun. Unatoč svoj negativnosti koja je pratila njihovu ljubavnu vezu, činjenica je da je Eva bila prava ljubav jednog od najnegativnijih osoba ne samo dvadesetog stoljeća nego očito zauvijek.

 • Eva Peron

  Eva Peron

  Eva Peron još je jedna od povijesnih ličnosti koja je svojim djelima ostavila velik trag. Eva je bila poznatija kao Evita, žena argentinskog predsjednika Juana Dominga te prva dama Argentine od 1946. godine do svoje smrti 1952. godine.

 • Faust Vrančić

  Faust Vrančić

  Naš polihistor, jezikoslovac, izumitelj, diplomat, inženjer, svećenik i biskup, poznat kao najvažniji tehnički pisac u Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće. Faust Vrančić osoba je koja je došla na listu onih najcjenjenijih koji su u našoj kulturi zauzeli posebno mjesto, a to dokazuje velik broj ulica, škola i drugih institucija koji nose njegovo ime te naravno nagrada tehničke kulture koja se dodjeljuje u njegovo ime.